Mät upp mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Lägg i smöret och smula ihop degen. OBS! Ska vara smuligt, ju mer man arbetar degen desto torrare blir den!
Tillsätt sockret. Häll i mjölken, apelsinjuice och zest, rör runt med en träsked.
Häll över på mjölad arbetsbänk. Kavla ut degen till 3 cm tjock. Stansa ut 8 scones med ett glas och lägg på bakplåtspapper. TIPS! Om de ligger långt ifrån varann får de spröda sidor och om de ligger mot varann så får de mjuka och man får bryta av dem.
Baka av dem i cirka 12 minuter om dem hålls separat, ca 20 min om det ligger ihop. Baka tills de fått en
gyllenbrun yta. Låt svalna av på galler.
Apelsinglasyr
Värm mjölk, juice och smör i en kastrull tills smöret har smält. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa på låg värme ihop till en fyllig glasyr.
Lämna glasyren lite åt sidan och låt den tjockna ytterligare samtidigt som den svalnar av. Lägg ett bakplåtspapper under sconesen och häll över glasyr.
Karamelliserad grädde
Reducera ner 3 dl vispgrädde till hälften. Kyl ner till 6 grader och vispa upp. Servera till sconesen.