Äppelcheesecake i glas

Äppelcheesecake i glas Dansukker
Foto: Köket.se

Äppelcheesecake i glas

10 ingredienser

20 min

En riktigt smarrig dessert att bjuda på, och som dessutom är väldigt enkel att svänga ihop! Som en cheesecake fast vi väljer att servera den i vackra glas och där cheesecakekrämen blir som en len och ljuvligt god mousse tack vare gelésockret.

Testa Dansukker Gelésocker Multi
Dansukker gelesocker multi produkt

Testa Dansukker Gelésocker Multi

Utmärkt till pannacotta, mousse, tårtfyllningar och desserter - enkel att använda!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 100 g äpple
  • 50 g Dansukker Syltsocker
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk malen kanel, malen
  • 1 tsk malen kardemumma

Cheesecake

  • 8 digestivekex
  • 0,5 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk Dansukker Vaniljsocker

Gör så här

  1. Hacka äpplen i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker, smör, kardemumma och kanel. Låt koka upp och låt sjuda tills äpplena mjuknat. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Koka upp 1 dl grädde och gelésocker i en kastrull i en minut. Vispa färskost och resten av grädden i en bunke till en fluffig kräm tillsammans med vaniljsockret. Vänd ner lite av den vispade färskosten i gelégrädden och rör smeten jämn. Tillsätt resten lite i taget och rör till en slät cheesecakekräm.
  3. Krossa eller mixa kexen. Fördela i fyra glas och värva med cheesecakekrämen. Toppa med den ljuvliga äppelkompotten. Mums!
TIPS!
Fler tips!
Pistage tiramisu i glas Dansukker

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvligt goda desserter.

Läs mer