Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en smuldeg. Använd alternativt matberedare.
Fördela smuldegen jämnt i en springform, 22 cm i diameter. Platta till ytan och se till så att degen täcker bottnen ytan. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter. Låt svalna.
Smuldeg
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en smuldeg.
Cheesecakefyllning
Vrid ner ugnen till 160 grader. Blanda strösocker, 5 g kanel och muskot i en bunke.
Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Lägg äppelbitarna i bunken och blanda ordentligt med kryddorna.
Vispa färskost, strösocker, vaniljsocker, 5 g kanel och mjöl till en fluffig blandning. Vispa ner grädden.
Vänd ner 1 ägg i taget med en slickepott och blanda till en slät och fin fyllning.
Smörj formen lite lätt med vegetabilisk olja på kanten och häll i fyllningen. Strö äppelbitarna ovanpå och fördela smuldegen jämnt på toppen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter, eller tills smultoppingen har fått lite färg. Stäng av ugnen, öppna ej luckan och cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 20 minuter.
Låt svalna helt innan du ställer in den i kylen minst 6 timmar.