En riktigt god äppeldricka gör du enkelt själv hemma! Ta vara på höstens skörd och njut sedan av drycken hela hösten.
Se Johan Hedberg laga receptet
Ingredienser
liter
1 msk citronsyra
ca 6 l vatten
5 l äpple, skivade
ca 600 g strösocker
1 tsk natriumbensoat (valfritt)
Gör så här
Lös citronsyran i lite av vattnet.
Skiva äpplena och lägg i en hink. Jag föredrar en stor metallhink som vi alltid har använt till den här drickan, men jag tror inte man märker någon skillnad om man använder en plasthink. Det viktiga är att den är stor.
Täck äpplena med vatten och lägg över en tung tallrik så att de hålls nere. Täck hinken med plastfolie och ställ kallt. Det räcker med två dygn, men jag tycker det blir allra bäst om man inte stressar utan låter äpplena stå ett extra dygn.
Sila drycken och rör i så mycket socker som du tycker passar. 600 g socker ger en syrlig dryck full av smak.
Blanda även ut natriumbensoatet i lite av drycken och blanda därefter ner i resten.
Häll upp äppeldrickan på flaskor och ställ svalt. För att kunna bevara drycken under vintern brukar jag fylla pet-flaskor till 2/3 och därefter frysa in dem.