Äppelkaka med brynt smör och kanel

Äppelkaka med brynt smör och kanel Kungsörnen NY utan blomma
Foto: Köket.se

Äppelkaka med brynt smör och kanel

15 ingredienser

45 min

En försvinnande god kaka till kaffestunden. Kakan får extra god smak av kanelstekta äpplen och brynt smör.

Baktips!
Kungsörnen vetemjöl special fullkorn NY2025

Baktips!

Testa även Kungsörnen Vetemjöl Special med fullkorn.

Läs mer

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
  • 1,5 dl Kungsörnen Rågmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen

Fyllning

  • 3-4 äpplen
  • 4 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 3 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Bryn smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl special, rågmjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Stek dem i smör, strösocker och kanel tills de fått stekyta och börjar mjukna.
  6. Häll smeten i en smord och bröad form och fördela äppelbitarna över smeten.
  7. Grädda äppelkakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
TIPS!
Fler tips!
Knäckig blåbärspaj med vit choklad Kungsörnen

Fler tips!

Här hittar du fler goda bakrecept.

Läs mer