Äppelkaka med ingefära och smuldeg

Äppelkaka med ingefära och smuldeg Kungsörnen
Foto: Köket.se

Äppelkaka med ingefära och smuldeg

18 ingredienser

75 min

En rustik och saftig äppelkaka med knäckig smuldeg och härlig smak av ingefära!

Baktips!
Kungsörnen Grahamsmjöl

Baktips!

Testa även Kungsörnen Grahamsmjöl.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Äppelkaka

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
  • 1 dl Kungsörnen Rågmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 2 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk malen ingefära

Smuldeg

  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 dl Kungsörnen Rågmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 60 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 24 cm i diameter. Smöra och sockra kanterna.
  3. Vispa ihop smör och socker i en bunke, tillsätt sedan äggen och vispa ihop till en jämn smet.
  4. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en separat bunke. Vispa ner mjölblandningen och mjölken i äggvispet. Vispa till en jämn smet.
  5. Skär äpplena i tunna klyftor. Blanda om äppelklyftorna med socker och ingefära. Fördela jämnt över hela kakan.
  6. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till smuldegen. Fördela även smuldegen över kakan.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Testa med en sticka i mitten.
  8. Låt kakan svalna och pudra med florsocker vid servering.
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Sega och goda kladdkakecookies

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler härliga recept.

Läs mer