Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform (23 cm) med bakplåtspapper.
Skala, kärna ur och riv äpplena fint.
Smält smöret i en kastrull.
Blanda ihop rivna äpplen tillsammans med smält smör och resten av ingredienserna till kladdkakan till en jämn smet i en bunke, bara precis tills det går ihop.
Häll upp smeten i formen.
Pajsmul och garnering
I en annan bunke nyper du ihop alla ingredienserna till pajsmulet.
Skölj, kärna ur och skiva äpplet till garneringen.
Tryck ner de skivade äpplena lätt i kladdkakan. Strö över havresmulet och garnera med malen kanel.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 35-40 minuter, eller tills kanterna är gräddade och mitten på kladdkakan är kladdig.
Låt svalna helt och hållet, gärna minst 4 timmar i kylen innan du serverar den.