Häll mjölet i en degbunke. Tillsätt vattnet och ättikan. Lägg också i en fjärdedel av smöret. Arbeta samman till en deg.
Forma till en rund boll och skär ett kryss i degen. Låt degen vila 15 min inlindad i folie.
Platta ut degen till en fyrkant. Använd en osthyvel och hyvla resten av det kalla smöret i tunna skivor. Lägg smörskivorna på degen. Slå in smöret genom att vika upp degens hörn mot varandra som ett kuvert. Vänd degen så att skarven kommer ned mot bakbordet.
Kavla ut degen lätt med kaveln till en rektangulär kaka, 1,5 cm tjock. Vik den i tre delar. Låt vila i kyl 10 min.
Kavla ut degen till en stor rektangulär kaka. Vik den i fyra lager. Låt den vila. Upprepa och vik på nytt två gånger till. Låt degen vila kallt 10 min.
Kavla ut till två längder, ca 10 cm breda. Dela längderna så att det blir fyrkanter 10x10 cm.
Skär äpple i små bitar och blanda med socker och kanel i en bunke.
Lägg 2-4 msk kaneläpplen mitt på varje ruta. Vik upp hörnen mot mitten och nyp ihop. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker och mandelspån.
Lägg knytena på vattensköljd plåt. Grädda i 225 grader, ca 12 min.