Äppelmostarda

Äppelmostarda
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Äppelmostarda

12 ingredienser

20 m

En sötstark chutneyliknande röra som passar till ostbiten eller varför inte till den grillade fläskkorven.

Ingredienser

portioner burkar

Picklade senapsfrön

  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl vatten
  • 75 g strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl senapsfrö (blandade sorter)

Äppelmostarda

  • 6 äpplen (gärna stora Transparent Blanche)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 5 g senapspulver
  • 5 g dijonsenap
  • äppelcidervinäger
  • salt

Gör så här

Picklade senapsfrön

  1. Koka upp ingrediesnerna (utom senapsfröna) till en lag.
  2. Häll lagen över senapsfröna och låt koka i cirka 1 timme. Häll av.

Äppelmostarda

  1. Sätt ugnen på 120 grader och baka äpplena hela i ca 20 minuter eller tills de är helt mosiga.
  2. Passera äpplena genom en grovmaskig sil.
  3. Blanda resterande ingredienser i en kastrull.
  4. Koka ihop allt på medelhög värme i ca 10 minuter.
  5. Addera picklade senapsfrön.
  6. Smaka upp med äppelcidervinäger och salt.