Äppelmuffins med kardemumma och kanel

koket.se
Äppelmuffins med kardemumma och kanel
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Äppelmuffins med kardemumma och kanel

10 ingredienser

45 min

Lättbakade äppelmuffins med smak av både kanel och kardemumma! I muffinssmeten tillsätts mixade vita bönor, det gör muffinsen extra saftiga och ett extra tillskott av nyttigheter.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 förp vita bönor (à 380 g)
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 4 msk neutral olja
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 äpple (stort, à ca 180 g)
  • 50 g rostade och saltade mandlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme) och placera ut muffinsformar på en plåt.
  2. Häll av vätska från bönorna och skölj dem med kallt vatten i ett durkslag.
  3. Mixa ihop bönor, havregryn och strösocker i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
  4. Ha sen ner resten av ingredienserna förutom äpplen och mandlar. Arbeta ihop till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna.
  6. Stick ner äppelskivor rullade i kanel och socker och grovhackade sötmandlar i muffinsen.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.