Äppelpaj i friterade risrullar

koket.se
Äppelpaj i friterade risrullar
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Äppelpaj i friterade risrullar

9 ingredienser

30 min

Erik Videgård bjuder på en spännande dessert där dumplings och äppelpaj kombinerat till en riktig fullträff!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Äppelpaj i rispapper

  • 4 äpplen (gärna Cox Orange eller Aroma)
  • pepparkakskrydda (eller en mix av kanel och socker)
  • rispapper
  • olja (till fritering)

Vaniljsabayonne

  • 4 äggulor
  • 4 msk vatten
  • 4 msk marsalavin
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 4 msk strösocker

Gör så här

Äppelpaj i rispapper

  1. Skär upp äpplena i tunna halvmånar och vänd dem i kryddmixen.
  2. Fukta rispappret lätt, lägg äppelskivor på ena halvan och vik över den andra halvan. Försök att få ut så mycket luft som möjligt.
  3. Fritera paketen tills rispappret är krispigt.
  4. Servera med vaniljsabayonne.

Vaniljsabayonne

  1. Gör ett vattenbad genom att hälla lite vatten i en kastrull och låt det precis koka upp, sänk värmen.
  2. Välj ut en större bunke som passar ovanpå kastrullen.
  3. Vispa ihop samtliga ingredienser i bunken och ställ den ovanpå kastrullen. Låt inte vattnet koka för då skär sig äggen och du måste börja om.
  4. Fortsätt vispa tills blandningen tjocknat och fått en mousseliknande konsistens, ca 15–20 minuter. Servera direkt.