Lägg äppelbitarna i en kastrull, gärna teflon och strö över socker, kanel och rivet citronzest.
Tillsätt mer socker om du tycker det blir för surt sen. (Men, Jag gillar syran mot kexen och den muffigt söta vaniljsåsen)
Låt puttra ihop i kastrullen på medelhög värme. Kanelen får inte brännas så håll koll på att det inte blir för varmt i kastrullen.
(Man kan såklart om man vill tillsätta smör i äpplena, men jag tycker det är onödigt att peta i sig mer kalorier än vad som behövs för att äta en god dessert)
När äpplena mjuknat något, efter ca 5 min på spisen, dra bort från plattan.
Ps. Äpplena skall inte vara hårda men inte heller äppelmos. Något mellanting.
Rårörd vaniljvisp (sås)
Vispa samman äggula, socker och vaniljsocker i en bunke. Vispa tills det blir vitt och fluffigt.
Vispa upp grädden i en annan bunke.
Häll sedan i äggulevispet ner i grädden och vispa upp till en fluffig vaniljvisp.
Servering
Födela krossade kex eller granola i botten av ett glas.
Skeda på önskad mängd av de förvällda kaneläpplena.
Toppa med den galet goda vaniljvispen och dekorera med ev lite pekan-nötter, granola, drömmar eller digestivekex. (Ta det du gillar ♥)