”Äpple är fantastiskt gott i bullar och gör dem oerhört saftiga. Genom att toppa med pajsmulor får vi en härlig bullhybrid som är ganska annorlunda mot den klassiska bullen med pärlsocker på.” /Hilda Kirkhoff
Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. Häll den över jästen och rör om tills jästen löses upp.
Blanda ner ägg, salt, sirap och tre fjärdedelar av mjölet. Arbeta ihop till en deg med köksassistent eller med en elvisp med degkrokar.
Tillsätt resten av mjölet lite i taget och arbeta sedan degen i 5 minuter.
Klicka i smöret och arbeta degen i ytterligare 10 minuter.
Täck skålen med plastfolie och en kökshandduk och låt degen jäsa i 45 minuter.
Kanelfyllning
Rör ihop smör, farinsocker, kanel och mjöl till kanelfyllningen.
Utbakning
Lägg upp degen på en lätt mjölad köksbänk och kavla ut den till en rektangel som är 1 centimeter tjock. Bred på kanelfyllningen.
Vik över halva degen mot dig från långsidan och kavla lätt på den för att få ihop delarna. Dela degen i 2 centimeter breda remsor.
Tvinna varje remsa med handflatorna på ändarna åt varsitt håll. Forma varje degremsa till en snurra och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under en kökshandduk i 45 minuter.
Pajsmul
Mät upp smör, socker, mjöl, havregryn och bakpulver i en skål. Nyp ihop till en smuldeg med fingrarna. Låt stå till sig i kylen medan bullarna jäser.
Värm ugnen till 210 grader med varmluft.
Äppelfyllning
Gör en grop i mitten av bullarna och lägg i en klick äppelmos.
Utbakning forts.
Strö pajsmulet över bullarna.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 minuter. Ta ut och låt dem svalna på galler under en kökshandduk.