Äppelpajsgranola

Äppelpajsgranola
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Äppelpajsgranola

13 ingredienser

30 min

Ernsts äppelgranola är en härlig mix av granola, müsli och äppelpaj. Du gör den smidigt i stekpanna och smakar himmelskt tillsammans med mjölk och säsongens bär.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 svenskt äpple
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl muscovadosocker
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl mandelspån
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk malen kanel
  • 1 dl rågflingor
  • 1 dl havregryn
  • salt

Till servering

  • mjölk
  • färska bär

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och smält sockret i oljan. Tillsätt äpplet och låt det bli karamelliserat i sockret och oljan.
  3. Tillsätt frön, nötter och kanel och låt det steka med.
  4. Tillsätt råggryn och havregryn. Rosta alla ingredienser till en torr och härlig granola. Avsluta med en nypa salt.
  5. Servera med mjölk och färska bär