Äppelpajspannkaka

koket.se
BOB Äppelpajspannkaka NY
Foto: Tv4

Äppelpajspannkaka

18 ingredienser

40 min

En höstfavorit! Ps. Gör dubbel sats av äppelpajssmulet och använd som granola – otroligt gott!

BOB Äppelmos
Bob äppelmos refill

BOB Äppelmos

Äppelmos av hög kvalitet i klimatsmart refillförpackning.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner

Äppelpajssmul

  • 3 dl havregryn
  • 0,5 dl BOB Äppelmos, refill
  • 1 msk malen kanel

Pannkakor

  • 2-3 äpplen (beroende på storlek)
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g smör
  • smör, till stekning

Stekta äpplen

  • 2 röda äpplen
  • 1 msk smör
  • 2 msk BOB Äppelmos, refill

Vaniljgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker

Topping

  • BOB Squeezy Aprikos

Gör så här

Äppelpajssmul

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda havregryn, äppelmos och kanel tills det blir små klumpar. Fördela på en plåt med bakplåtspapper, grädda i ugnen tills smulet fått fin färg, ca 15 minuter. Rör runt och smula sönder klumparna efter halva tiden så att crunchet får jämn färg.

Stekta äpplen

  1. Klyfta äpplena. Stek i smör i någon minut, tillsätt sedan äppelmoset. Vänd runt äpplena och låt moset karamellisera dem.

Vaniljgrädde

  1. Vispa grädde fluffig tillsammans med vaniljsocker.

Pannkakor

  1. Riv äpplena. Krama ur vätskan ordentligt.
  2. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa sedan ner det smälta smöret, mjölk och ägg. Vänd ner det rivna äpplet. Vispa tills smeten är helt slät utan klumpar. Stek pannkakorna på medelvärme tills de är gyllenbruna.

Topping

  1. Ringla över BOB Squeezy aprikos för extra vackra pannkakor
TIPS!
Fler tips!
Födelsedagspannkakor BOB

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept från BOB.

Läs mer