Äpple och kanelglass

Äpple och kanelglass
Foto: Tv4
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Äpple och kanelglass

9 ingredienser

20 m + tid i frysen

Den här härliga glassen med äpple, kanel och rostade nötter gör du enkelt utan glassmaskin. Den är dessutom utan socker!

Ingredienser

portioner
  • 2 röda äpplen
  • 2 msk smör
  • 1 dl sukrin gold
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde, vispad
  • ca 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl pekannötter, hackade (eller valnötter)
  • 1 tsk flytande honung

Gör så här

  1. Skär äpple i tärningar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn äpplebitarna några minuter tillsammans med sukrin gold och kanel. Häll på vatten och låt koka in.
  3. Lägg allt i en matberedare eller blender. Mixa till en jämn smet, späd med lite grädde om det behövs. Låt svalna och blanda ner i en skål med vispad grädde och vaniljpulver.
  4. Rosta nötterna i en torr stekpanna och häll på lite honung. Låt svalna och blanda ner i glassen. Ställ i frysen minst 6 timmar.
  5. Servera med rostade nötter på toppen.