17 ingredienser
Fantastisk dessert med äppelsorbet, vit chokladkräm och friterat bovete. TIPS! Prova gärna samma recept på krispigt bovete men byt ut bovetet mot bulgur, quinoa eller ris!
Planering
VIT CHOKLADCREMEUX förbereds med fördel dagen innan så att den får sätta sig i kylen i lugn och ro. Har du inte tid så börja minst 6 h innan servering. Medan du väntar på den är det dags för att göra ÄPPLESORBET. Förvara den gärna 1 timme i frysen innan du serverar den. Nu har du all tid i världen att lägga på bovetet. Gör det ordentligt och enligt recept så får du en grym slutprodukt. Får du över är de grymt gott att ha som strössel på vilken glass/sorbet som helst, i din müsli eller varför inte bara som ett snack. /Tea
Tips på förenkling: Har du inte tid att göra egen äppelpuré? Ersätt då med ekologisk äppelmos! Har du inte tid och tålamod att göra bovetecrunch? Ersätt med en god granola, rostade nötter eller krossade kakor!
Uppe i norra Sverige tillverkas drickbart guld av äpplen: Brännland Iscider. Så fort jag ser en äppeldessert finns det ingenting jag hellre serverar. Drycken är så välbalanserad med frukt och sin friska, nästan bitande syra. En söt Riesling av varianten Beerenauslese passar också bra till denna dessert. Dr Loosen Riesling Beerenauslese 2013 från Mosel i Tyskland är ett bra exempel.