Aprikosbomb

Aprikosbomb
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Aprikosbomb

4 ingredienser

Detta kräver lite pyssel i förväg, men i gengäld inga besvär vid middagen eller serveringen. Klä gärna formen med plastfilm och är det extra lätt att bara lyfta den frusna glassen direkt ur formen och upp på ett vackert fat. Har du ingen kakform går det lika bra med en skål eller brödform. Servera aprikosglassen med kaka eller rån.

Ingredienser

portioner
  • 1 l vaniljglass (helst gammaldags vaniljglass)
  • 0,5 vaniljstång, uppskuren
  • 2 förp aprikos (aprikoshalvor) [à 400 g]
  • 2-3 msk limoncello (eller annan citruslikör)

Gör så här

  1. Slå av spadet på en av fruktburkarna.
  2. Kör frukten, glass, likör och kornen från vaniljen i mixer. Slå allt i vattensköljd form. Ställ i frys.
  3. Ta undan några persikohalvor från den andra burken till garnering. Mixa resten till puré. Späd med lite av spadet till lagom konsistens.
  4. Vänd upp glassen på fat, garnera med aprikoser och slå såsen över.