Aprikosmarmelad med kardemumma

Aprikosmarmelad med kardemumma

5 ingredienser

20 min + kyltid

En försvinnande god marmelad som är ett måste på frukostmackan eller till brunchen!

Recept av Elisabeth Johansson!
Elisabeth Johansson Göteborgs Utvalda

Recept av Elisabeth Johansson!

Du hittar fler av Elisabeths goda recept här.

Läs mer

Ingredienser

  • 500 g aprikos, urkärnade
  • 50 g vatten
  • 250 g strösocker
  • 0,5 citron, saften
  • 2 tsk kardemummakärnor, mortlade

Gör så här

  1. Skär aprikoserna i små bitar och lägg bitarna i en kastrull.
  2. Häll på vattnet och koka upp och sjud ca 5 minuter under lock.
  3. Tillsätt strösockret, citronsaften och kardemumma.
  4. Sjud ytterligare 5-10 minuter utan lock, rör om då och då i botten.
  5. Häll upp marmeladen på en väl rengjord burk.
  6. Sätt på locket och låt svalna i rumstemperatur.
TIPS!
Tips!
Göteborgs utvalda fröknäcke med kanel

Tips!

Testa världens godaste och enklaste macka med fröknäcke.

Läs mer