Aprikosspett med vaniljglass

koket.se
Aprikosspett med vaniljglass
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Aprikosspett med vaniljglass

6 ingredienser

45 m

Avsluta kvällens middag med grillade aprikoser och persikor tillsammans med en krämig skopa glass.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 grillspett
  • 4 persikor
  • 4 aprikoser
  • 3 kvistar rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Lägg grillspetten i blöt i minst 30 minuter om de är av trä.
  2. Kärna ur och skär frukten i klyftor.
  3. Varva frukten på spett och fäst försiktigt några kvistar rosmarin mellan fruktbitarna.
  4. Grilla spetten runtom.
  5. Ta av fruktbitarna på ett fat och ringla över olivolja.
  6. Servera med vaniljglass.