Årets sill 2024

Årets sill 2024
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Årets sill 2024

9 ingredienser

20 m + avrinning

Här bjuder Fredrik Eriksson på en krämig löksill med saltad gurka, ost och färska örter.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 250 g löksill
  • 50 g gurka, tärnad och färsksaltad Kindagurka
  • 120 g majonnäs
  • 120 g smetana
  • 50 g ost, riven (Guldklimp, lagrad ost från Arla Unika eller t.ex. Västerbottensost)
  • 5 g dill, finhackad
  • 5 g gräslök, finskuren
  • 5 g färsk kruspersilja, hackad
  • 2-3 dillvippor

Gör så här

  1. Häll av löksillen och låt stå och rinna av ordentligt, gärna några timmar.
  2. Blanda sillen med gurka, majonnäs, smetana, hälften av den rivna osten och örterna (spara lite till garnering).
  3. Lägg upp sillen i önskad skål eller fat.
  4. Toppa med resten av osten, örterna och dillvipporna.
  5. Servera gärna sillen med rågbröd eller något gott knäckebröd.