Årets sill på Långbro 2022

Årets sill på Långbro 2022
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Årets sill på Långbro 2022

14 ingredienser

20 min + tid i kyl

Då var det dags igen för årets eftertraktade sillrecept från Långbro världshus och Fredrik Eriksson. I år gjort på fläder, citron och dill.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 6 sillfiléer, urvattnad sill

Inläggningslag

  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 1,5 dl vatten
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 0,5 rödlök, skivad

Långbro sill

  • 1 dl inläggningslag, uppkokad
  • 1 dl fläderblomssaft, koncentrerad
  • 2 msk snaps (Hallandsfläder)
  • 0,5 citron, saft + finrivet skal
  • 1 knippe dill
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 rödlök, liten, finhackad
  • 5 cm purjolök, finhackad

Gör så här

  1. Börja med att göra inläggningslagen. Koka upp alla ingredienser utom sillen. Ta av från plattan och låt svalna. Slå det sedan över sillfiléerna och låt stå täckt i kyl i 2-3 dagar. Skär sillen i fina bitar, ca 1,5 cm.
  2. Blanda sedan 1 dl av den färdiga inläggningslagen med saften och Hallandsfläder. Lägg i de skivade sillfiléerna och låt stå i lagen i cirka 1 dygn i kyl. Vid servering vänder man sedan ner löken, dillen, saften från en halv citron samt lite finrivet skal.
  3. Servera sillen med vackra dillvippor, gräddfil och nykokt potatis och givetvis knäckebröd.