2 paprikor, urkärnade och skivade (1 röd och 1 grön)
2 zucchini, skurna i stavar (medelstora)
Sås
300 ml kycklingfond
2 msk soja (reducerad och salt)
4 msk risvinäger
2 msk tomatpuré
1 msk strösocker
2 tsk majsmjöl
Gör så här
Vänd runt kycklingbitarna i en skål med soja.
Vispa ihop majsmjöl och ägg i en separat skål till en smet.
Hetta upp oljan i en wok.
Doppa kycklingen i majssmeten och stek på hög värme i 4–5 minuter tills de är gyllene, knaprig och precis genomstekt. Luft upp kycklingen med en hålslev och ställ åt sidan på en tallrik klädd med hushållspapper.
Tillsätt chili och paprika i pannan och stek i 3–4 minuter innan du tillsätter alla ingredienser till såsen, utom majsmjölet. Sjud på hög värme i 5 minuter och blanda sedan 2–3 matskedar av såsen med resterande majsmaj i en kopp tills det är slätt. Tillsätt majsblandningen i pannan och låt bubbla tills såsen tjocknar.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt sjuda i 2–3 minuter tills kycklingen är kladdig och täckt. Servera i djupa skålar.
Ånga under tiden zucchinibitarna i 2–3 minuter och fördela mellan de fyra skålarna. Servera!