Energibollar med arrak

koket.se
Energibollar med arrak och mörk choklad
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Energibollar med arrak

8 ingredienser

10 m + tid i frys

De här snabba arraksbollarna med dadlar är perfekta som ett energifyllt mellanmål. Förvara bollarna i kylen eller frys in dem.

Se Karoline Pettersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 15 dadlar
  • 3 dl havregryn
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk arrak
  • 0,5 dl kokosolja (el smör)
  • vatten, lite
  • 2 dl kokos (att rulla i)
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Kärna ur dadlarna.
  2. Mixa dadlar och havregryn till en grynig massa med ett stavmixer eller i en matberedare.
  3. Tillsätt kokosolja, kakao, salt samt arraksarom och mixa till en kladdig smet. Tillsätt eventuellt lite vatten om smeten är torr.
  4. Rulla ca 15 bollar av smeten och låt stå i frysen i ca 1 timme.
  5. Häll kokosen i en skål och rulla bollarna i kokosen. (Om du vill kan du även smälta 200 g mörk choklad över ett vatttenbad och doppa bollarna i innan du rullar dem i kokos).