Häll i oljan och riset i en kastrull och fräs tillsammans med saffran och en nypa salt på hög värme 2-3 minuter. Häll i buljongen och sänk till låg värme. Låt koka färdigt ca 20 minuter.
Dela kycklingen i grova bitar och krydda med salt och peppar låt steka i olja i en panna på skinnsidan 4-5 minuter.
Stek på andra sidan 4-5 minuter och lägg sedan över kycklingen i en skål.
Skala och finhacka lök, vitlök och chili. Stek på medelvärme i olja i pannan ca 3-4 minuter.
Hacka sellerin och tillsätt i pannan. Pressa på limesaft och häll i det vita vinet. Salta, peppra och rör om. Låt småkoka några minuter.
Hacka persilja och koriander samt dela tomaterna. Lägg i varsina skålar.
När riset kokat färdigt, häll över det som är i stekpannan i kastrullen. Lägg i kyckling, tomater, svarta oliver och persilja. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Servera och toppa med skivad citron och hackad koriander.