Asiatisk biffsallad med pomelo

koket.se
Asiatisk biffsallad med pomelo
Foto: TV4
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Asiatisk biffsallad med pomelo

22 ingredienser

30 m

"En biffsallad med vinterns citrusfrukter! Pomelo är en väldigt god, lite sötare och besk citrusfrukt som blir supergod till det halstrade köttet. Dressingen rör du ihop snabbt och hettan kan du självklart reglera efter smak. Hacka med kärnorna från chilin för mer hetta!" /Louise Johansson

Se Louise Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g ryggbiff (ekologiskt och svenskt kött)
  • 100 g glasnudlar
  • 150 g sockerärtor
  • 2 blodapelsiner
  • 1 pomelo (röd)
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka thaibasilika
  • 100 g sallad (t.ex. raddichio rosa, huvudsallad, radiccio fiore eller isbergssallad)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk neutral rapsolja

Dressing

  • 2 msk soja
  • 2 msk fisksås
  • 1 blodapelsin, pressad saft
  • 2 limefrukter, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk färsk ingefära, finriven
  • 2 msk vatten
  • 1 msk röd chilifrukt, finhackad utan kärnor
  • 1 msk strösocker
  • 1 klyfta vitlök, finriven

Servering

  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 dl jordnötter, hackade

Gör så här

  1. Ta fram köttet i god tid så att det är rumstempererat.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Kyl ner i kallt vatten.
  3. Dela sockerärtorna.
  4. Skär av skalet på apelsinen och skär ut klyftorna. Pressa ur resterande saft i dressingen.
  5. Skär av skalet och riv av den vita hinnan på pomelon. Plocka ut fruktköttet mellan varje klyfta.
  6. Grovhacka mynta och thaibasilika. Plocka salladen i mindre bitar.
  7. Smaksätt köttet med salt och peppar. Stek på riktgt hög värme i olja ca 2 minuter per sida. Låt vila i 5 minuter.

Dressing

  1. Rör ihop alla ingredienser till en dressing.

Servering

  1. Lägg apelsin- och pomelobitarna i dressingen.
  2. Skär köttet i tunna skivor och smaksätt med flingsalt.
  3. Lägg lite sallad i botten av djupa tallrikar. Fyll på med nudlar, mynta och thaibasilika.
  4. Lyft upp citrusfrukterna från dressingen och lägg i skålarna. Toppa sedan med köttet och ringla över dressingen.
  5. Avsluta med jordnötter.