Asiatisk kålpudding

POPULÄRT
koket.se
Asiatisk kålpudding
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Asiatisk kålpudding

20 ingredienser

1 h

Klassisk husmanskost på ett nytt sätt med nya smaker. Här tar den kinesiska kryddblandningen five spice och hoisinsås favoriten till en helt ny nivå. Våga prova!

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner

Kål

  • 800 g vitkål, strimlad
  • 3-4 msk rapsolja
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk five spice
  • 3 msk hoisinsås
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 0,5 tsk MSG (kan uteslutas)

Färs

  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 ägg
  • 3 msk japansk soja
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk five spice

Till servering

  • 4 port jasminris
  • salladslök, skivad

Gör så här

Kål

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strimla kålen. Bryn den i stekpanna på hög värme i ca 4 minuter.
  3. Gå i med sirap, five spice, hoisinsås, riven ingefära, salt och peppar. Stek ytterligare 1-2 minuter. Smaka av och ställ åt sidan.

Färs

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Blanda färsen med lök, vitlök, ägg, grädde, soja, kalvfond, salt och five spice.
  3. Lägg hälften av kålen i botten på en ugnssäker form, ca 30x25 cm. Fyll på med färsen i ett lager. Toppa med resterande kål. Platta till så att det ligger kompakt.
  4. Grädda i ugnen ca 30-40 minuter.
  5. Servera med nykokt ris och skivad salladslök.