2 msk chilisås, t ex, Srirachasås eller Dobanjiang
1 msk mörk sojasås
2 msk risvin
1 l kycklingbuljong
1 aubergine, skuren i bitar
2 salladslökar, tunt skivade
1 kruka färsk koriander
jasminris, till servering
Gör så här
Hetta upp oljan i en stor gryta tills den är riktigt varmt. Tillsätt kycklingen och bryn den runt om.
Ta bort från grytan och låt vila på en tallrik. Det bör finnas tillräckligt med olja kvar i grytan, men om det inte gör det, tillsätt ytterligare några droppar.
Tillsätt rödlök och stek tills den är mjuk. Rör i vitlök och ingefära och stek i en minut. Tillsätt chilisåsen med soja och risvin. Stoppa ner kycklingen och koka upp, minska sedan värmen och lägg på locket.
Låt sjuda i 30 minuter, rör då och då.
Blanda ner aubergine och koka i ytterligare 20 minuter eller tills kycklingen och aubergine är helt
genomkokta. Tillsätt salladslök och koriander och de sista 5 minuterna.