Asiatisk lax med gurk- och rädissallad

POPULÄRT
koket.se
Asiatisk lax med gurk- och rädissallad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Asiatisk lax med gurk- och rädissallad

17 ingredienser

30 min

Lax med en otroligt god sås som tillsammans med fisken bakas i ugnen. Till detta serveras en krispig sallad med både rädisor och gurka. En läcker helgmiddag som även blir succé på en festbuffé.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

Lax

  • 700 g laxfilé
  • 1 dl ostronsås
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 limefrukt, pressad
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 3 msk rostade sesamfrön (gärna blandat svarta och vita)

Sallad

  • 1 gurka, i munsstora bitar
  • 1 knippe rädisa, halverade
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad
  • 1 msk japansk soja (ljus)
  • 1 tsk flytande honung
  • 0,5 limefrukt, pressad

Till servering

  • 4 port jasminris

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxen i en ugnsform.
  3. Blanda ostronsås, sweet chili, ingefära, vitlök, sesamolja och lime.
  4. Fördela såsen över laxen och baka i ugnen i ca 12-15 minuter. Ta sedan ut och strö över skivad salladslök och sesamfrön.
  5. Lägg gurka, rädisor, salladslök och koriander (spara lite koriander till garnering) i en bunke.
  6. Häll på soja, honung och lime och vänd runt.
  7. Servera den goda laxen med den krispiga salladen och ångande varmt jasminris. Njut!