Asiatisk nudelsallad

asiatisk nudelsallad catarina könig
Foto: Catarina König
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Asiatisk nudelsallad

16 ingredienser

15 min

En smakbomb till sallad som faller de flesta i smaken. Lätt att göra till många, och lika uppskattad varje gång.

Ingredienser

portioner

Sallad

  • 200 g risnudlar (platta)
  • 1 romansallad
  • 2 morötter
  • 2-3 salladslökar
  • 0,5 dl salta jordnötter, grovhackade
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 1 limefrukt, klyftor

Dressing

  • 100 g inlagd ingefära
  • 1 cm färsk ingefära
  • 2 limefrukter, juicen
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 röd chilifrukt (mild)
  • salt

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser till dressingen i en mixer och mixa till en slät dressing. Smaka av och förhöj smaken med salt.
  2. Koka upp vatten i en kastrull, dra bort från plattan och lägg i risnudlarna. Låt dra 3–4 min med lock på, skölj sedan med iskallt vatten tills nudlarna är helt kalla.
  3. Ansa och skär ner salladen i mindre blad.
  4. Hyvla moroten med hjälp av en mandolin eller potatisskalare. Skiva salladslökarna tunt.
  5. Vänd ner risnudlar, morot, sallad och salladslök i en stor serveringsskål. Häll över dressingen. Toppa med hackade jordnötter, sesamfrö, en massa hackad koriander och ev limeklyftor.