Asiatisk nudelsallad med hoisinfärs

Anamma Asiatisk nudelsallad med hoisinfärs
Foto: Köket.se

Asiatisk nudelsallad med hoisinfärs

14 ingredienser

30 min

Fräsch och färgglad nudelsallad med massor av smak! Risnudlar och krispiga grönsaker toppas med en smakrik hoisinfärs och hackade jordnötter.

Upptäck Anamma Baljväxtfärs!
Anamma baljväxtfärs produkt

Upptäck Anamma Baljväxtfärs!

En formbar och grovmalen färs på svenskodlade baljväxter.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Hoisinfärs

  • 500 g Anamma Baljväxtfärs
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 dl hoisinsås
  • salt

Nudelsallad

  • 250 g risnudlar
  • 1 romansallad
  • 2 morötter
  • 1 knippe rädisa
  • 3 salladslökar
  • 1 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 limefrukt, i klyftor

Gör så här

  1. Riv vitlök och ingefära.
  2. Fräs färsen i rapsolja tills den får lite färg. Tillsätt sesamolja och riven vitlök och låt fräsa med i några minuter.
  3. Blanda ner hoisinsås och riven ingefära och fräs ytterligare nån minut. Smaka av med salt.
  4. Koka upp vatten i en kastrull. Dra av kastrullen från plattan och lägg i risnudlarna. Låt stå 3–4 min med lock på. Häll nudlarna i ett durkslag och skölj kallt vatten.
  5. Skär salladen i mindre blad. Skiva salladslökarna tunt (spara de gröna skivorna till garnering) och klyfta rädisorna.
  6. Hyvla moroten i tunna strimlor med en potatisskalare.
  7. Lägg upp risnudlar, morot, sallad, salladslök och rädisor på ett serveringsfat. Lägg över hoisinfärsen och toppa med hackade jordnötter, salladslök och limeklyftor.
TIPS!
Fler tips!
Anamma Italiensk paj med soltorkade tomater och ricotta

Fler tips!

Fler tips och härliga recept från Anamma!

Läs mer