Asiatisk nudelsallad med räkor

koket.se
Asiatisk nudelsallad med räkor
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Asiatisk nudelsallad med räkor

18 ingredienser

20 m

Fräsch nudelsallad med färska räkor, mango, avokado och apelsin-och limedressing. Toppas med rostade kokosflingor och cashewnötter.

Recept från boken The Fresh Foodie

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 mango
  • 1 gurka
  • 4 salladslökar
  • 0,25 mild röd chilifrukt
  • 2 avokador
  • 1 förp färska räkor, skalade
  • 1 förp äggnudlar
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 kruka färsk koriander

dressing

  • 1 limefrukt, saft av
  • 1 apelsin, saft
  • 1 tsk fisksås
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk palmsocker (eller strösocker)
  • 2 msk olivolja
  • 2 limefrukter, till servering

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och tärna mango och gurka.
  2. Strimla det gröna från salladslöken och hacka chilin. Tärna avokadon.
  3. Blanda ihop dressingen: Pressa citrusfrukten i en skål, tillsätt fisksås, riven vitlök, ingefära, socker och olivolja.
  4. Koka äggnudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Spola dem i kallt vatten.
  5. Blanda nudlarna med salladen.
  6. Rosta kokos och cashewnötter var för sig i en torr kastrull (cashewnötterna gärna med flingsalt).
  7. Strö dem över salladen tillsammans med plockade korianderblad.