Asiatisk råbiff med wasabimajonnäs, friterat rispapper och sojapärlor.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Koka pärlorna enligt anvisning på paketet. Skölj dem sedan i kallt vatten och sila av. Blanda pärlorna med sojan och ställ i kylen.
Råbiffen
Hacka eller köp mald färs av oxinnanlår. Blanda färsen med sesamolja och smaka av med salt och peppar.
Wasabimajonnäs
Blanda majonnäsen med wasabi. Den ska ha lite sting!
Fritera rispapper och schalottenlök
Hetta upp frityroljan i en kastrull och fritera bitarna av rispapper, låt rinna av på hushållspapper.
Fritera sedan den skivade schalottenlöken i omgångar så den blir krispig, låt även den rinna av ordentligt.
Servering
Forma färsen på tallrikar, klicka ut lite wasabimajonnäs runt om och toppa med sojapärlorna, friterade schalottenlöken, salladslök, chili, lime och de rostade sesamfröna. Lägg det friterade rispapperet vid sidan om lite snyggt.