Dela auberginerna på längden. Skär ett kryssmönster i snittytan. Salta snittytan och låt stå och dra ca 2,5 timme.
Skölj riset väl. Låt rinna av ordentligt. Mät upp vatten enligt anvisning på förpackningen. Blanda vattnet med smulad buljongtärning, lagerblad och olivolja. Koka riset i buljongen enligt anvisning på förpackningen.
Pressa limen och blanda med yoghurten. Hacka koriandern grovt.
Bryn smöret på medelvärme under vispning i en kastrull. Ta från värmen när smöret har fått en ljusbrun färg. Låt svalna något och tillsätt sedan sojan.
Stek auberginen i smör och olivolja med snittytan nedåt i en stekpanna eller grillpanna. Stek på låg värme under lång tid så att auberginen hinner bli mjuk rakt igenom. Ös med smöret under stekningen. Auberginen är klar när den har fått en mörk gyllene färg och är mjuk rakt igenom.
Pensla snittytan med hoisinsås. Strö över sesamfröna.
Servera auberginen med limeyoghrut och ris. Häll på brynt sojasmör och toppa med hackad koriander och granatäpplekärnor.