Baconlindad köttfärslimpa som får gå i ugn tillsammans med härliga rotfrukter och sedan bjuds med en gräddig senapssås. Husmanskost när den är som allra bäst!
Blanda köttfärsen med krossad is och salt i en bunke. Blanda ströbröd, vatten, grädde och ägg i en annan bunke och låt svälla i ca 10 minuter.
Blanda ihop köttfärs och det svällda ströbrödet. Avsluta med att blanda i vitlök och persilja.
Lägg ut bacon omlott på bakplåtspapper. Forma köttfärsen till en fin limpa ovanpå baconskivorna, vik över baconskivorna så att de går runt limpan. Stjälp upp hela limpan på en ugnsplåt.
Vänd runt potatis, morötter, palsternackor, rotselleri och lök med rapsolja, timjan, svartpeppar och salt.
Lägg grönsakerna runt och intill köttfärslimpan på plåten. Tillaga i ugnen ca 30 minuter, avsluta med 5-10 minuter på högsta grillfunktion så baconet får färg.
Fräs lök och vitlök i lite rapsolja. Tillsätt dijonsenap och låt fräsa med någon minut, tillsätt oxfond och låt koka i några minuter. Häll på grädden och koka ytterligare några minuter, sila och smaka av med salt och svartpeppar. Rör i hackad persilja i såsen precis före servering.
Servera köttfärslimpan i skivor med rotfrukter och senapssås.