När Anders Bagge och Ernst gör marmelad tillsammans, kan det bli annat än succé? Det här är ingen typisk marmelad utan den är gjort på söta tomater, morot, apelsin och kryddor. Riktigt god att servera på ostbrickan!
Ingredienser
500 g körsbärstomater
1 apelsin
1 citron
1 limefrukt
1 morot, skalad
1 vaniljstång
1 chilifrukt
1 lagerblad
500 g syltsocker
Gör så här
Dela tomaterna i mindre bitar. Riv skalet från apelsin och citron.
Dela limen i 4 delar och skär den i tunna skivor. Dela en halv apelsin i 4 delar och skär den i tunna skivor. Riv moroten.
Skrapa ur fröna ur vaniljstången samt finhacka chilin.
Blanda alla ingredienser med syltsockret och koka ihop på medelvärmen i ca 20 minuter till en fin marmelad.
Häll upp och förvara på rengjorda burkar. Förvaras i kylskåp.