Baguette fylld med örtmarinerad kyckling och grillade grönsaker

Baguette fylld med örtmarinerad kyckling och grillade grönsaker
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Baguette fylld med örtmarinerad kyckling och grillade grönsaker

18 ingredienser

30 m

En rejält matig macka med grillad kyckling, zucchini, paprika, lagrad ost, majonnäs och en härlig örtdressing.

Ingredienser

portioner
  • 2 baguetter
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar

dressing

  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk vatten

Servering

  • 12 skivor lagrad ost (t ex Västerbottens)
  • 2 dl majonnäs
  • 50 g rucolasallad

Gör så här

  1. Skiva kycklingfilén en gång på längden till tunnare skivor, gnid in dem i olivolja, salt och peppar. Skiva zucchinin snett i 1 cm tjocka skivor och dela paprikan i 6 bitar på längden. Vänd även dessa grönsaker i olivolja, salt och peppar.
  2. Grilla kycklingen och grönsakerna på hög värme tills de fått fin färg och är genomstekta.
  3. Mixa alla ingredienser till dressingen till en ganska grov sås. Skiva kycklingen tunt och vänd ner den i dressingen.
  4. Skiva brödet på längden men inte hela vägen igenom, bred på rejält med majonnäs på båda insidor, lägg på ruccola och ost. Toppa med de grillade grönsakerna, den marinerade kycklingen och eventuell resterande dressing. Tryck till baguetten så alla smaker blandas och skär upp den snett i 4-6 längder och servera dem gärna i en bit papper eller ett kaffefilter så slipper du spill!