Glutenfri kladdkaka LCHF

Glutenfri kladdkaka LCHF
Foto: Martin Skredsvik

Glutenfri kladdkaka LCHF

Av: Mariann Andersson

Från: Baka med LCHF

8 ingredienser

Marianns recept på glutenfri kladdkaka är hämtat ur boken Baka med LCHF.

Läs mer om boken

Baka med LCHF

Ingredienser

portioner

Glutenfri kladdkaka LCHF

  • 150 g osaltat smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 4 msk sötrix-flor och 0,5 krm stevia
  • 0,75 dl kokosmjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Servering

  • grädde, lättvispad

Gör så här

Glutenfri kladdkaka LCHF

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Ta kort kastrullen från värmen.
  3. Rör i grädden och sedan äggen och sötning.
  4. Blanda kokosnötsmjöl med kakao och vaniljpulver och rör ner det i kastrullen.
  5. Smöra och bröa (pofiber) en springform, cirka 21 cm i diameter.
  6. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 5–10 minuter.
  7. Passa kakan noga – den ska fortfarande vara kladdig inuti cirka 3 cm från kanten och in till mitten.
  8. Ta ut och låt svalna.
  9. Servera med lättvispad grädde.
  10. Tips: Låt kakan gräddas i 10–15 minuter och du har en jättegod fast chokladkaka.