Smält smöret i en kastrull och blanda i sötning och fibrex.
Blanda kokosnötsmjöl med mandelmjöl och hasselnötsmjöl och rör ner det i smörblandningen.
Bred smeten över bären – den blir smulig i ugnen.
Grädda i 200 grader cirka 15 minuter, kika till den så att den inte bränns.
Pajen ska safta sig och ha fin färg.
Servera med god hemlagad vaniljsås!
Tips: Man kan ta rabarber istället för blåbär om man hellre vill ha det. Då sötar man rabarbern med 3 msk sötrix och 1/2 krm stevia. Om man vill kan man även pudra 1/2 msk kanel över fyllningen.
Vaniljsås
Vispa äggulor och sötning.
Koka upp grädden med vaniljfrön och hela den urgröpta stången eller med vaniljpulvret.
Låt koka i några minuter.
Ta från plattan.
Fiska upp vaniljstången.
Häll sedan den varma men inte kokande grädden i äggsmeten och vispa.
Häll tillbaka i kastrullen.
Ställ kastrullen på plattan och låt sjuda tills såsen tjocknar.
Såsen ska precis nästan koka, men inte koka helt för då skär den sig.
Ta kastrullen från värmen när krämen tjocknat och rör i smöret lite i taget och ställ sedan krämen omedelbart i kylen.
Vaniljsåsen kan med fördel göras dagen innan.
Strax före servering kan man vispa grädde ganska hårt och blanda ner i vaniljsåsen.