Glutenfria kärleksmums LCHF

Glutenfria kärleksmums LCHF
Foto: Martin Skredsvik

Glutenfria kärleksmums LCHF

Av: Mariann Andersson

Från: Baka med LCHF

14 ingredienser

Marianns recept på glutenfria kärleksmums är hämtat ur boken Baka med LCHF.

Läs mer om boken

Baka med LCHF

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 0,25 krm stevia
  • 150 g osaltat smör
  • 0,5 dl kakao
  • 0,75 dl kokosmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver

Chokladkräm

  • 1 msk ev snabbkaffepulver
  • 100 g osaltat smör, mycket mjukt
  • 50 g färskost
  • 3 msk sötrix-flor och 0,25 krm stevia
  • 4 msk kakao

Dekoration

  • riven kokos

Gör så här

Kaka

  1. Vispa ägg och sötning pösigt.
  2. Smält smöret och vispa ner det i äggsmeten.
  3. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner dem i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad (pofiber) form, cirka 15x23 cm.
  5. Grädda i 175 grader cirka 20 minuter, känn med sticka att den är klar.
  6. Låt kakan svalna.

Chokladkräm

  1. Lös upp snabbkaffepulvret i lite varmt vatten.
  2. Rör sedan ihop alla ingredienser väl.
  3. Bred krämen över kakan.
  4. Garnera med kokosflingor.
  5. Förvara kakan svalt. Skär upp i fyrkanter vid servering.
  6. Tips: Vill man ha mjukare kräm kan man ta 50 g smör och 100 g creamcheese.