Bakad brie med surdegskex

Bakad brie med surdegskex

7 ingredienser

Bakad brie är så otroligt gott och väldigt enkelt att göra. Godast blir det när du serverar surdegskex med havssalt från Göteborgs Utvalda till.
Receptet är skapat av Maria Bergström som blev vinnaren i Smakbox-tävlingen 2023. Vill du följa henne på Instagram så hittar du henne här @food_queen_of_sweden

Göteborgs Utvalda surdeg
Göteborgs Utvalda Surdegskex

Göteborgs Utvalda surdeg

Ett krispigt kex med perfekt balans mellan mild surdegssmak och sälta från havssalt

Läs mer

Ingredienser

  • 1 brieost
  • 1-2 dl flingsalt
  • 1-2 tsk honung
  • valnötter, hackade
  • 1 msk rostade pumpakärnor
  • 1 förp Göteborgs Utvalda Surdeg
  • 1 förp Göteborgs Utvalda Chili & Sesam

Gör så här

  1. Lägg ut rikligt med flingsalt på stekhällen, eller stekpanna. Lägg på Brieosten och låt den ligga i 10-15 minuter på medelhög värme. (Saltet är där för att osten inte ska bränna fast)
  2. Vänd på den och låt den ligga några minuter till.
  3. Skär av locket, ringla över lite honung, lägg på valnötter och rostade pumpakärnor.
  4. Servera med Göteborgs Utvalda Matkex Chili & Sesam. Kombinera med Göteborgs Utvalda Matkex Surdeg tillsammans med Sant Agur och valfri marmelad.
TIPS!
Fler tips på snittar och tilltugg
Göteborgs utvalda snittar med vattenmelon och brieost

Fler tips på snittar och tilltugg

Här hittar du fler inspirerande tips och recept från Göteborgs Utvalda

Läs mer