Bakad potatis med ärtor, mynta och fetaost

Bakad potatis med ärtor, mynta och fetaost
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Bakad potatis med ärtor, mynta och fetaost

8 ingredienser

50 m

Bakad potatis fylld med röra på gröna ärtor, fetaost, mynta och citron.

Ingredienser

portioner
  • 4-6 potatisar mjöliga, normalstora
  • 150 g fetaost
  • 1 citron
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl myntablad, löst packade
  • 0,5 dl smakrik olivolja, en pepprig gräsig sort
  • 2 krm salt
  • 4 dl frysta ärtor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.Picka några hål i skalet på potatisen med en potatissticka eller tandpetare. Baka potatisen i ca 45 minuter tills den är mjuk hela vägen igenom.
  2. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Koka ärtorna i 2-3 minuter så de tinar och blir varma. Lägg ärtorna i en skål, smula över fetaosten.
  3. Finhacka myntan och lägg ner den med ärtorna och fetaosten. Fyll på med citronsaften, crème fraiche, olivolja och salt. Blanda om till en grov röra.
  4. Kryssa potatisarna och fyll dem med ärtröran. Alternativt, gröp ur potatisen i två skålar och toppa med ärtröran.