Bakad risotto med salami

Bakad risotto med salami
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Bakad risotto med salami

14 ingredienser

40 m

Tanken slog mig när jag gjorde en sista provlagning av receptet på bakat ris till min nya kokbok att skulle man inte kunna göra en variant på risotto på samma vis? Och så satte jag igång och prova, och det blev så himla gott! Recept ur kokboken "hur lätt som helst" av Jessica Frej -Harper Collins

Ingredienser

portioner
  • 2 bananschalottenlökar
  • 2 selleristjälkar
  • 2 klyftor vitlök
  • 25 g smör
  • 8 dl vatten, kokhett
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl avorioris
  • 8-10 salami, tunna skivor (gärna fänkålssalami)
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • parmesanost, riven och smakrik olivolja, till servering
  • ev färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva lök, selleri och vitlök. Fräs grönsakerna i smöret i 2 minuter i en kastrull.
  3. Häll i vatten, buljong, grädde, vitt vin och ris. Riv över salamin.
  4. På med lock och ställ i ugnen i 30 minuter.
  5. Servera med parmesan och ringla över generöst med olivolja. Toppa gärna med lite timjan.