Balsamicorostade jordgubbar med ostkräm

Balsamicorostade jordgubbar med ostkräm EH
Foto: Eva Hildén
Nazuk Turdieva
Nazuk Turdieva

Balsamicorostade jordgubbar med ostkräm

14 ingredienser

20 min

Fräsch förrätt med en blandning av sött och salt. Perfekt att servera hel portion eller varför inte i mindre version som snittar?

Ingredienser

portioner

Jordgubbar

  • 150 g jordgubbar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 1 citron, finrivet skal

Ostkräm

  • 100 g vitost (eller fetaost)
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • 1 msk crème fraîche
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 brödskivor
  • smör, till stekning
  • färska basilikablad, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa jordgubbarna och skär dem i skivor (cirka 3 skivor per jordgubbe). Lägg dem i en ugnsform.
  3. Blanda vinäger, olivolja och citronskal och häll över jordgubbarna.
  4. Baka jordgubbarna i ugnen i cirka 10 minuter.
  5. Mixa samtliga ingredienser till ostkrämen till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skär bort kanterna på brödskivorna och stek dem frasiga i smör.
  7. Fördela oströran på bröden och toppa med jordgubbarna.
  8. Garnera med några basilikablad.