Roy Fares visar hur man gör en amerikansk klassiker med den oslagbara kombinationen banan och choklad. Om du vill kan du skippa marängen och servera med vispad grädde istället.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda frön och stång med mjölken i en kastrull. Låt koka upp.
Blanda socker, vetemjöl, äggula, salt och kondenserad mjölk i en bunke.
Häll mjölken över blandningen, rör runt och häll tillbaka allt i kastrullen. Värm på medelvärme under vispning tills krämen börjar tjockna något.
Häll över krämen i en annan bunke, passera genom sil om det finns klumpar.
Skala och skär bananerna i skivor.
Lägg digestivekex i botten på ugnssäkra portionsformar. Fördela hälften av bananskivorna och den hackade chokladen ovanpå. Häll på hälften av krämen och upprepa proceduren med ytterligare ett likadant lager.
Maräng
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret i omgångar och vispa i ytterligare 3-4 minuter.
Bred ut marängen på puddingarna, eller spritsa i fina toppar.
Grädda mitt i ugnen i 14-16 minuter, eller tills marängen har fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna ca 30 minuter före servering.