Vispa äggvitorna med salt, vaniljsocker och socker. Rör sedan ner äggulorna i smeten.
Blanda mjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i äggblandningen.
Bred ut smeten på två plåtar och grädda var för sig i ca 8-10 minuter.
Fyllning
Vispa samman mjölk, äggulor, socker, vaniljsocker och maizena i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills att den tjocknar. Låt krämen kallna.
Blanda lingon och socker i en kastrull. Rör om under uppkokning. Puttra i ca 5-10 minuter och låt den sedan svalna.
Mosa två bananer.
Blanda sedan ihop vaniljkrämen, de mosade bananerna och lingonen till en jämn smet.
Vispa grädden.
Dekoration
Kavla ut marsipanen till en avlång kaka. Skär sedan ut bananformade bitar som är tillräckligt stora för att täcka bakelsen. Häll den bruna gelén i en spritspåse.
Montering
Skär ut 24 bananformade bitar av rulltårtan.
Stryk på ett lager fyllningen på en av de skurna bottnarna, lägg sedan på en till bit botten och stryk på ett lager fyllning till och lägg på ytterligare ett lock. Toppa det översta lagret med ett lager grädde och täck sedan bakelsen med marsipan. Upprepa på varje bakelse. Avsluta med att dekorera med gelé.