Bananbollar

Bananbollar
Foto: Ulrika Pousette
Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark

Bananbollar

6 ingredienser

15 min

Dessa bollar är perfekta att göra när du har fått bruna bananer. Receptet kommer från min goda vän Mette Nygård Havre som driver det norska anti-matsvinnsinitiativet Spis Opp Maten. Riktigt bra mellanmål! / Hanna

Receptet är ur boken Portionen under tian av Hanna Olvenmark, Ordfront förlag.

Ingredienser

portioner stycken
  • 2 bananer (bruna mogna)
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 dl russin
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 2-3 msk riven kokos

Gör så här

  1. Mosa bananerna och blanda i de andra ingredienserna.
  2. Klicka ut 8 bollar på en plåt och grädda i ca 175 grader i ugnen i ca 10 minuter.