Bananbröd

koket.se
Bananbröd
Foto: Tv4
Sara Begner
Sara Begner

Bananbröd

11 ingredienser

1 h

Ta vara på de övermogna bananerna och baka det här härliga brödet med kanel och nötter.

Se Sara Begner laga receptet

logo

Ingredienser

portioner bröd
  • 3 bananer
  • 1 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl blandade nötter, grovhackade (t.ex. hasselnötter eller valnötter)
  • 1 banan, ovanpå

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna med en gaffel.
  3. Vispa ägg och socker med en ballongvisp.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  5. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet.
  6. Häll smeten i en brödform täckt med bakplåtspapper. Lägg en banan skivad på längden ovanpå.
  7. Grädda mitt i ugnen 50–60 minuter, känn med en provsticka. Låt kakan svalna i sin form.