600 g kycklingbröst, kallt, kokt och rivet i strimlor
sesamolja, rostad
Gör så här
Dressing
Lös upp socker och salt i sojan och vinägern. Vispa ner sesampastan lite i taget till en len dressing, det är lätt att dressingen separerar och blir grynig men det är lätt avhjälpt med lite kallt vatten.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
Topping
Skär sticklöken i tunna strimlor och lägg i en skål iskallt vatten.
Rosta sesamfröna.
Rosta och mortla sichuanpepparen.
Tillbehör och servering
Koka upp vatten, stäng av värmen och lägg ner nudlarna. Låt nudlarna ligga i tills de är klara, ca 3-15 minuter. Tiden beror på nudlarnas kvalitet, tjocklek och färskhet. Smaka dig fram! Låt de färdiga nudlarna ligga i kallt vatten tills det är dags att servera.
Lägg nudlarna i botten på ett serveringsfat, arrangera gurkstrimlor ovanpå nudlarna.
Lägg en hög av kycklingstrimlor ovanpå gurkan och nudlarna. Slå dressingen rikligt över kycklingen.
Toppa med den avrunna sticklöken, strö över sesamfrön och sichuanpeppar. Ringla över lite rostad sesamolja.
Vid serveringen tar traditionellt husmor/far i huset fatet och rör ihop det hela till en harmonisk enhet färdig att kasta sig över, gör det.