Skär spetskålen fint och lägg i en skål. Strö över saltet och låt dra ca 20 minuter. Riv moroten.
Häll bort (pressa ut) vätskan från kålen och tillsätt den rivna moroten. Tillsätt vitvinsvinäger, torkad timjan, och majonnäs. Smaka av med nymalen svartpeppar. Ställ svalt fram till servering.
Klipp krassen och finhacka den på skärbräda. Ha i smöret, krassen och riven vitlök i en bunke och rör ihop. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Lägg pappret i smörpapper och forma till en rulle. Lägg i kylen.
Tillaga pommes frites enligt anvisning på förpackningen.
Skär 4 cm stubbar av rostasfilén. Banka varje bit med en köttklubba eller baksidan på en stekpanna mellan plast. Banka tills den blir något tjockare än en lövbiff.
Salta och peppra köttbitarna på båda sidor.
Stek köttbitarna i lite rapsolja och en klick smör ca 1-2 minuter per sida beroende på tjocklek, den skall vara rosa i mitten.
Servera det nyss stekta köttet till den goda coleslawen och det peppriga krassesmöret.